Blog relaxačního SENstudia

SENstudio - thajské masáže a individuální fyzioterapie www.senstudio.cz.

pondělí 19. července 2010

Cesta poznání

Cestování miluji proto, že je to jendo velké poznánvání... jiné kultury, spousty lidí a především sami sebe. Ať už cestujete sami nebo s někým. Já tuhle cestu podnikám podruhé. Obohacuje mě na mnoha úrovních a i když si občas postesknu po klidu, přátelích a pohodlí domova, nastanou okamžiky, kdy vím, že tohle všechno za to stojí.

Za poslední tři týdny jsem prožila mnoho zajímavých zkušeností. Líbí se mi to. Občas jsem zmatená, poctiy se ve mě melou, ale o to příjemnější je se pak dostat do stavu, kdy cítíte a víte, že je vše v naprostém pořádku, že vše se děje přesně podle plánu vašeho nejvyššího dobra. A chmurné dny vystřídá zářící slunce.

Je skvělé potkávat se s tolika různými lidmi. Jiné národnosti, barvy pleti, vyznání, stáří. Tady se seznámíte velice snadno. Lidé nad tím nepřemýšlí. Stačí 5 otázek:
1. Hi. How r u? (Čau, jak se máš?)
2. Where r u from? (Odkud jsi?)
3. R u travelling on ur own? (Cestuješ sama?)
4. For how long have u been here? (Jak dlouho jsi tu?)
5. Where r u heading to? (Kam míříš?)
A je to...

Nekonečně mnoho možností interagovat v cizím prostředí, být součástí příběhů jiných lidí, podílet se na jejich cestě, sdílet s nimi kus svého života (může to být hodina, den, týden...někdy z toho vznikne přátelství na celý život). A když se vám nechce interagovat s lidmi, jste sami se sebou, což je mnohdy taky velice povznášející a zajímavé.

Je super, když poznáte někoho, kdo tu žije delší dobu a poodhalí vám kus z mentality tohoto národa. Není jednoduché pochopit jejich svět. Jiný kraj jiný mrav. A to vidíte nejen na místních, ale i ostatních cestovatelích. Každý máme svůj svět, který je ovlivněn mnoha aspekty, a není můj svět lepší něž tvůj, jeho, její... Je to o neustálém tréninku nesouzení. Nesouzení okolí, nesouzení sebe.

Uvědomíte si, jak některé věci, ketré berete jako samozřejmost tak samozřejmé nejsou, jak výjimečná je vaše rodina, přátelé a když se dostanete do stavu nouze, tak i když se může zdát, že jste sami, tak sami nenejste. Když prožíváte okamžiky štěstí, prožívají je vaši blízcí s vámi, protože je máte neustále v srdci a já věřím, že mé štěstí se k mým blízkým odstane, i když přes půl zeměkoule.

Jídlo, doprava, infrastruktura, systém vzdělávání, naprosto běžná a všeobecně respektovaná transsexualita, bezdomovští psíci, švábi, oblečení, všudypřítomné bělící produkty na pleť.... to už jsou jenom takové perličky  :)

Mnoho radosti, smíchu, občas ze pár slz, někdy zamtek, jindy vítězství sama nad sebou, přítomnost a neustálé objevování.

Kdo by to nemiloval, že?

Žádné komentáře:

Okomentovat