Blog relaxačního SENstudia

SENstudio - thajské masáže a individuální fyzioterapie www.senstudio.cz.

pondělí 28. června 2010

2. den v Chiang Mai (28.6.)

Včera jsem v 10 hodin místního času ulehla, znavená letem, horekem a hodinovým blouděním po neznámé části města, kdy jsem se snažila najít bazén. Nenašla. Od pravidelných návštěv bazénu jsem upustila, dospěla jsem k závěru, že kilometry chůze ve 40 stupňových teplotách jsou dostatečným prostředkem k upevnění fyzické kondice. Dnes si vypůjčím kolo, neb pěšky je to opravdu náročné. Na kole to bude ve zdejší dopravě taky náročné, ale rychlejší.

Ráno jsem se vydala na obchůzku vybraných škol:

První škola se jmenuje Sunshine Massage School, na kterou jsem slyšela samé výborné reference od studentů, kteří tam chodili a absolvovali kurzy i v jiných školách. Původně jsem zamýšlela pouze možnost individuální výuky. Po rozhovoru s majitelem jsem dospěla k závěru, že absolvuji 2týdenní Begginers Course a pak týdenní Advanced Side Position and Pregnancy course. Jeho argumenty se zdály odůvodněné: každá škola má svůj styl výkuky, oni sledují styl Akosananda, což byl první učitel Thajské masáže, ketrý ji uvedl na západní trh a přeloži materiály do angličtiny. Hodně se zaměřují i na spirituální stránku thajské masáže, což se mi taky moc líbí. Ptala jsem se na počet účastníků kurzu, maximální počet studentů je 10, ale vzhledem k tomu, že je doba mimo sezónu a ekonomická krize, tak je počet studentů menší. Rovněž je pro mě podstatná finanční stránka a týden individuální výuky by mě přišel na stejné peníze, jako měsíc studia v normálních kurzech.

Druhá škola, kam jsem zavítala, bylo soukromé studio slepého učitele Mr. Sichai. S pánem jsme se domluvila a soukromou výuku jenom s ním začínám dnes v 5 hodin odpoledne. Jeho výukový program je stanoven na dvě hodiny denně, vždy od 5 do 7 odpoledne. jsem zvědavá, jaký to bude.

Třetí škola, do které jsem zavítala, bylo studio Mrs. Wandee. Je to rovněž vyhlášená učitelka, avšak její kurz už je plný a soukromou výuku už neposkytuje. Navíc její angličtina byla dost mizerná, což mi připadalo jako relativně velký nedostatek. Navíc to místo,kde pracuje bylo dost nehezké, já vím, není důležité, jak to tam vypadá, ale asi bych si nepřipadala pohodlně ležet na matraci, ketrá mi připadá špinavá.

Teď si půjdu půjčit kolo, doufám, že seženu něco, co bude brzdit a vydrží napumpované pneumatiky, takové štěstí jsem dva roky zpátky neměla :) Zajedu zaplatit zálohu so Sunshine Massge School a pak rovnou k panu Sinchaiovi. Musím si natřít ramena opalovacím krémem, neb i když je dost často pod mrakem, tak už je mám spálený a to jsem tu druhý den.

A tady ze pár fotek, které jsem pořídila při dnešní mnohakilometrové procházce

4 komentáře:

  1. Tak to vypadá, že tam máš o zábavu postaráno :-) Fotky jsou super! A co ubytování?

    OdpovědětVymazat
  2. zatím se rozhodně nenudím, denně toho strašně moc nachodím, v těch vederech docela záhul. Ale dnes jsem si půjčila kolo, to byla další vydatná zábava. Ubytko v pohodě, v centru, malinkej pokoj s jednou velkou postelí, mini koupena se sprchou, která teče tak pětinově, na co jsme zvyklí doma a teplá voda je vlažná, když se zadaří. Ale vzhledem k teplotám zde panujícím to ani nevadí. Žádní švábi :) A hlavně wifina, takže se nemusím kodracat do žádnýho internet cafe, abych se připojila. Jediný, co mi zde chybí, je lednice, ale mám zaplaceno na týden, tak když mě to tu bude prudit, tak se mlžu posunout o důl dál. Zatm spokojenost

    OdpovědětVymazat
  3. fotky ubytování udělám, jak koupím nový foťák :)

    OdpovědětVymazat